Näin turvaat verkkosivusi

Zone Blogi
Jaa:

Verkkosivun tietoturvan ylläpitäminen saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta loppujen lopuksi se koostuu melko simppeleistä toimenpiteistä, jotka ovat tietoturvan saavuttamisen kannalta ehdottomia.

Kaikki lähtee sinusta ja toiminnastasi – kyllä, luit oikein. Jos salasanasi lojuvat post-it-lapuilla näyttösi reunassa, on aika päivittää tietoturvakäytäntöjäsi ajan tasalle.

Samaten, jos verkkosivusi salasanasi on muotoa “Rekku123”, olisi nyt myös aika vaihtaa salasanasi turvallisemmaksi. Salasanan tulisi olla mahdollisimman monimutkainen. Tehokas salasana koostuu sekä isoista että pienistä kirjaimista, sisältäen numeroita sekä erilaisia hyväksyttyjä erikoismerkkejä. Jos salasanasi on liian simppeli, tämä on hetki milloin se kannattaa vaihtaa parempaan!

Yksi yleisimmistä kompastuskivistä on ohjelmistojen päivitysten laiminlyönti. Ohjelmistot on hyvä pitää ajan tasalla. Emmehän halua hakkereita sivuillemme, vain siitä syystä, että ohjelmisto on unohtunut päivittää? Esimerkiksi WordPressissä ohjelmistojen päivitys onnistuu näppärästi ohjausnäkymän “Päivitykset”- osiossa.

Onko sivustollasi käytössä vielä HTTP? Nyt on aika päivittää verkkosivustosi käyttämään salattua HTTPS-yhteyttä.

Google Chrome on alkanut merkkaamaan selkeämmin ne sivustot, jotka toimivat salaamattomalla HTTP-yhteydellä. Tällöin sivusto ilmoittaa käyttäjälle sen, että sivusto on “Ei turvallinen”. Tämä helposti karkottaa sivustoltasi kävijöitä, ja sitähän emme tietenkään halua käyvän.

Mistä tiedän onko sivusto suojattu? Hiiren vieminen selainikkunan vasemmassa yläkulmassa sijaitsevan lukon kuvakkeen päälle paljastaa viestin ”Yhteys on turvallinen”. Tämä vahvistaa sen, että verkkosivuston käyttö on luotettavaa. Tämä herättää luotettavuutta sivustolla kävijöille!

Lisäksi Google suosii hakutuloksissaan niitä sivustoja, jotka käyttävät salattua yhteyttä, antaen niille paremman sijoituksen verrattuna niihin, jotka toimivat salaamattomalla HTTP-yhteydellä. Eli kaksi varsin hyvää syytä vaihtaa sivustosi suojatuksi!

Varmuuskopioi pahan varalta ja ole tarkka missä sivustosi asuvat!

Valitessasi sivustollesi webhotellia, olet samalla tekemässä päätöstä verkkosivustosi turvallisuudesta. Mikä tekee webhotellista turvallisen? Keskeinen tekijä on webhotellin kyky tarjota ajan tasalla olevia suojatoimia esimerkiksi säännöllisten tietoturva- ja ohjelmistopäivitysten muodossa.

Toisen tärkeän elementin muodostaa varmuuskopiointi. Ota tavaksi tehdä varmuuskopioita säännöllisesti. Näin varmistat, että voit palauttaa sivustosi nopeasti ja vaivattomasti, jos kohtaat ongelmia. Varmuuskopioinnilla säästät harmaat hiukset, voimasanat sekä ylimääräisen stressin, kun tiedät sisällön olevan aina tallessa.

Aloita näillä askelilla:

Päivitä säännöllisesti ohjelmistot, alustat ja lisäosat.

Karsi ylimääräiset – Poista käyttämättömät lisäosat ja sovellukset.

Varmuuskopioi – Takaat, että tietosi säilyvät turvassa.

Tarkista oikeudet – Varmista, että vain tarpeelliset henkilöt pääsevät käsiksi arkaluonteisiin tietoihin.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen – Ota pakolliseksi kaikille käyttäjille.

Käytä salattua HTTPS- yhteyttä salaamattoman HTTP-yhteyden sijaan.

Tietoturva on jatkuva prosessi, ei yksittäinen toimenpide. Sen ylläpitäminen vaatii säännöllistä tarkastelua, päivityksiä ja valppautta uusien uhkien varalta. Pitämällä tietoturvakäytännöt ajan tasalla, voit varmistaa, että verkkosivustosi pysyy turvassa ja luotettavana kävijöillesi.

Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun ja voit nukkua yösi rauhassa – tietäen että verkkosivusi on suojattu!

Jos henkilö haluaa tilata webhotellin tai virtuaalipalvelimen  Zonesta, niin HTTPS on jo automaattisesti ja maksuton luodulla palvelimella, eikä siitä tarvitse huolehtia. Jos asiakas on toisen palveluntarjoajan palveluksessa ja halua muuttaa Zoneen, sitten siirtymisen aikana sekä itse muutto että HTTPS-aktivointi ovat ilmaisia. Katso lisää https://www.zone.fi/fi/webhotelli/

Suositut postaukset

Kiinalainen vesikidutus ajaa WordPress-sivustoja hulluksi

Ardi Jürgens
Moni on varmasti kuullut kiinalaisesta vesikidutuksesta eli toimenpiteestä, jossa kahlitun uhrin päälakeen tiputetaan hitaasti jääkylmää vettä,...

Näin tekoäly voi auttaa sinua luomaan kotisivun

Zone Blogi
Verkkosivuston rakentaminen voi olla melkoinen urakka. Ensin pitää suunnitella rakenne, tuottaa sisältöä ja varmistaa, että sivusto on käyttäjälle...

Automaattisesti otettavat tilannekuvat ja pidempi varmuuskopioiden säilytysaika

Ingmar Aasoja
Meillä on ilo ilmoittaa, että Zonen Pro-verkkoisännöintipalvelun käyttäjille on nyt saatavilla automaattiset jokaöiset Zone+-tilannekuvat, ja varmuuskopioiden...

Mihin verkkosivuston tilastoihin kannattaa kiinnittää eniten huomiota?

Zone Blogi
Kirjoitimme äskettäin blogissamme siitä, mitä web-analytiikka on ja mitä työkaluja on saatavilla näiden tietojen mittaamiseen. Koska kerättäviä...