Meidän on jälleen puhuttava verkkotunnusten hinnoista

Zone Blogi
Jaa:

Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin meidän on puhuttava .com-verkkotunnusten hinnankorotuksesta, joka koputtaa ovelle syyskuussa. Valitettavasti saman kohtalon kokevat tulevana syksynä myös monet uudet geneeriset verkkotunnukset, mutta myönteistä on, että .eu-verkkotunnuksen voi jo nyt rekisteröidä ja uusia puoleen hintaan.

Olemme jo kahden viime vuoden ajan kehottaneet .com-verkkotunnusten haltijoita ja mahdollisia rekisteröijiä uusimaan ja rekisteröimään verkkotunnuksensa ennen syyskuun 1. päivää, jolloin sellaisen verkkotunnuksen uusi hinta tulee voimaan. Tämän vuoden korotus lisää nykyistä hintaa tasan yhdellä eurolla, johon lisätään myös arvonlisävero. Suosituksemme, että välttyäksesi hinnankorotukselta kannattaa rekisteröidä (tai uusia) verkkotunnus vielä elokuussa mahdollisimman pitkäksi ajaksi, on edelleen voimassa, sillä tämä hinnankorotus ei valitettavasti ole tämän vuosikymmenen viimeinen.

Vuoteen 2021 asti .com-verkkotunnusten hinnat pysyivät lähes yhdeksän vuotta vakaina, mutta sitten asiaan sekoittui Yhdysvaltain sisäpolitiikka eli demokraattien ja republikaanien maailmankatsomuksellinen vastakkainasettelu, mikä näkyi vuonna 2016 presidentiksi valitun Donald Trumpin tavoitteena kumota valtaosa edeltäjänsä Barack Obaman asettamista laeista, mukaan lukien laki, jolla vuonna 2012 jäädytettiin .com-verkkotunnusten hinnankorotukset. Näin kävikin. Ylätason .com-verkkotunnusten rekisteriä hallinnoiva Verisign ja Internet-resurssien auktoriteetti ICANN sopivat Trumpin hallituksen painostuksesta, että vuonna 2021 .com-verkkotunnuksen hinta nousee 7 %. Saman suuruusluokan hinnannousulle annettiin vihreää valoa vuosille 2022 ja 2023. Jotta ei pelotettaisi markkinoita liikaa, sovittiin myös avokätisesti, että hinnankorotuksiin tulee tauko vuosina 2024 ja 2025, mutta vuodesta 2026 vuoteen 2029 Verisign voi jatkaa hintarallia uudelleen.

Vaikka Valkoisessa talossa onkin jo pari vuotta ollut uusi demokraatti-isäntä, hän ei ole jarruttanut poliittisesti tätä hintarallia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vuonna 2030 .com-verkkotunnus saattaa olla yli 50 prosenttia nykyistä kalliimpi. Kannattaa muistaa myös valuuttakurssien jatkuva vaihtelu, joka voi muuttaa hintoja vielä dramaattisemmin.

Kuten johdannossa mainittiin, .com ei valitettavasti ole ainoa verkkotunnus, joka syksyllä kallistuu. Lokakuussa uuden hintalapun saa yli seitsemänkymmentä uutta geneeristä huipputason verkkotunnusta. Esimerkkejä: .pizza kallistuu 10,75 eurolla, .life 3 eurolla, .media 5 eurolla, .email 3 eurolla jne. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta (esimerkiksi .furniture kallistuu 57 eurolla) tällaisten verkkotunnusten keskimääräinen hinnannousu on 3 ja 10 euron välillä. Tarkempia tietoja verkkotunnusten uusista hinnoista annamme sinulle hyvissä ajoin verkkosivustollamme ja/tai erillisenä henkilökohtaisena tiedotteena.

Edellä mainitun hinnankorotuksen vastapainoksi sinua saattaa ilahduttaa tieto siitä, että voit jo tänään rekisteröidä .eu-verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi 3 eurolla ja uusia nykyisen verkkotunnuksen 4 eurolla. Yhteenvetona voidaan todeta, että verkkotunnusmarkkinat, jotka ovat olleet vuosikausia vakaita, ovat pandemian jälkeen muuttuneet melko epävakaiksi, joten tulevaisuudessa tulemme todennäköisesti näkemään lisää negatiivisia ja positiivisia hintakehityksiä.

Uuden verkkotunnuksen voi rekisteröidä verkkosivuillamme.

Suositut postaukset

Kiinalainen vesikidutus ajaa WordPress-sivustoja hulluksi

Ardi Jürgens
Moni on varmasti kuullut kiinalaisesta vesikidutuksesta eli toimenpiteestä, jossa kahlitun uhrin päälakeen tiputetaan hitaasti jääkylmää vettä,...

Näin tekoäly voi auttaa sinua luomaan kotisivun

Zone Blogi
Verkkosivuston rakentaminen voi olla melkoinen urakka. Ensin pitää suunnitella rakenne, tuottaa sisältöä ja varmistaa, että sivusto on käyttäjälle...

Automaattisesti otettavat tilannekuvat ja pidempi varmuuskopioiden säilytysaika

Ingmar Aasoja
Meillä on ilo ilmoittaa, että Zonen Pro-verkkoisännöintipalvelun käyttäjille on nyt saatavilla automaattiset jokaöiset Zone+-tilannekuvat, ja varmuuskopioiden...

Mihin verkkosivuston tilastoihin kannattaa kiinnittää eniten huomiota?

Zone Blogi
Kirjoitimme äskettäin blogissamme siitä, mitä web-analytiikka on ja mitä työkaluja on saatavilla näiden tietojen mittaamiseen. Koska kerättäviä...