Näin tekoäly voi auttaa sinua luomaan kotisivun

Zone Blogi
Jaa:

Kotisivun rakentaminen voi olla melkoinen urakka. Ensin pitää suunnitella rakenne, tuottaa sisältöä ja varmistaa, että sivusto on käyttäjälle selkeä ja helppokäyttöinen. Tekstien ja muun sisällön rustaaminen saattaa tuntua monesta työläältä tai tylsältä hommalta. Onneksi nykyään on olemassa tehokkaita apuvälineitä, kuten ChatGPT, joka on kerännyt paljon huomiota viime aikoina.

Näin tekoäly voi auttaa sinua luomaan kotisivun

Mikä ihme on ChatGPT?

ChatGPT on tekoälypohjainen kielimalli, joka osaa tuottaa loogista ja ymmärrettävää tekstiä antamiesi kuvausten tai avainsanojen perusteella. Sen taustalla on OpenAI:n kehittämä GPT (Generative Pre-trained Transformer) -malli.

Ensimmäinen julkinen ChatGPT:n versio esiteltiin marraskuussa 2022. Siitä lähtien se on saavuttanut huikean suosion ja kehittynyt vauhdilla. Tämä on tehnyt alustasta entistäkin tehokkaamman ja monipuolisemman.

Sisällön ja kuvausten tuottaminen sujuu kuin tanssi

ChatGPT:llä voit ratkoa monenlaisia kielellisiä pulmia, mikä on iso apu verkkosivuston luomisessa.

Oletetaan vaikka, että aiot pystyttää sivuston, jolla tarjoat elektroniikan korjauspalveluja. Voit pyytää chatbotilta ehdotusta sivuston rakenteeksi ja sisällön kuvauksiksi. Muista kuitenkin aina käydä läpi generoitu sisältö, sillä tekoälyn tuottama teksti saattaa joskus olla hieman hakusessa tai oudosti muotoiltua.

Chatbotista on hyötyä myös sivuston tärkeiden kuvausten luomisessa, kuten metatietojen, avainsanojen ja muiden hakukoneoptimoinnin (SEO) kannalta oleellisten juttujen kanssa.

Parannusta myös olemassa oleviin sivuihin

Kielimallia kannattaa hyödyntää myös, kun haluat parantaa jo olemassa olevaa sivustoasi. Olipa kyseessä uusien alasivujen luominen tai vanhan tekstisisällön päivittäminen ja korjaaminen, ChatGPT voi olla kultaakin kalliimpi apuri. Se sopii mainiosti myös yrityksen tai sivuston mainostekstien laadintaan ja vaikkapa somesisältöjen kirjoittamiseen.

Apua myös kinkkisempiin tehtäviin

Verkkosivuston luomisessa tarvitaan usein jonkinlaista koodausta. Vaikka nykyiset työkalut eivät välttämättä vaadi syvällistä ohjelmointiosaamista, siitä voi olla iso hyöty tietyissä hommissa.

Jos koodin naputtelu ei kuitenkaan ole sinun heiniäsi, kannattaa kysäistä apua ChatGPT-keskustelubotilta. Se voi auttaa yksinkertaisten koodinpätkien kirjoittamisessa, ja voit aina testata ratkaisua itse tai pyytää kaveria jeesaamaan.

Kannattaako ChatGPTä käyttää? No totta kai!

ChatGPT on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen työkalu verkkosivuston luomisessa. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on kuitenkin fiksua käydä läpi tekoälyn ehdottamat tekstit ja kuvaukset itse, jotta sisältö on loogista ja kuulostaa luonnolliselta.

Suositut postaukset

Kiinalainen vesikidutus ajaa WordPress-sivustoja hulluksi

Ardi Jürgens
Moni on varmasti kuullut kiinalaisesta vesikidutuksesta eli toimenpiteestä, jossa kahlitun uhrin päälakeen tiputetaan hitaasti jääkylmää vettä,...

Näin tekoäly voi auttaa sinua luomaan kotisivun

Zone Blogi
Verkkosivuston rakentaminen voi olla melkoinen urakka. Ensin pitää suunnitella rakenne, tuottaa sisältöä ja varmistaa, että sivusto on käyttäjälle...

Automaattisesti otettavat tilannekuvat ja pidempi varmuuskopioiden säilytysaika

Ingmar Aasoja
Meillä on ilo ilmoittaa, että Zonen Pro-verkkoisännöintipalvelun käyttäjille on nyt saatavilla automaattiset jokaöiset Zone+-tilannekuvat, ja varmuuskopioiden...

Mihin verkkosivuston tilastoihin kannattaa kiinnittää eniten huomiota?

Zone Blogi
Kirjoitimme äskettäin blogissamme siitä, mitä web-analytiikka on ja mitä työkaluja on saatavilla näiden tietojen mittaamiseen. Koska kerättäviä...